2009. augusztus 16., vasárnap

KAR-cagi emlék



Íme a neszeszer, ami arra hivatott, hogy emlékeztesse a tulajdonosát ama, egyébként is feledhetetlen hat napra! A kép: Győrfi Sándor:Kunsági Vénusz című szobrát ábrázolja. Ez a szobor díszíti a kollégium udvarát! Történt egy napon,/ a hat közül/,hogy az öt varróasszony akik, egyébként elválaszthatatlan Óvodás különítmény tagjai voltak, az ebéd utáni ejtőzés keretében elindultak felfedezni a MŰVET. Mentek, mentek, mendegéltek, a fő ösvényről letérve éppen a tizenkettedik óriás lépés után, az orruk előtt állt a SZOBOR.Egy törékeny lány alak, ki a feje fölött tartott karjaiban megtartja az eget, a felhőket és talán napot, és a holdat is. Kényes egyensúlyban, az ég és a föld kapcsolódott össze a gyönyörű lány által. MEGNÉZTÜK A MŰVET és tetszett amit láttunk.. Amikor is felfedeztük a mosolyogva felénk tartó királyfit! Ja nem! Annyi igaz, hogy egy férfiú volt!/kb:40-85-176/ Kedvesen köszöntött bennünket, na persze, miután mi köszöntöttük, mert kicsit kíváncsian nézte a négy vihorászót és az egy bóbiskolót aki éppen a padon próbálta behozni az alvásban mutatkozó lemaradását. Majd önkéntes idegenvezetőnek szegődve elmesélte amit szoborról tudott.Végül azzal fejezte be, hogy a kollégium fiú tanulóinak jutalmazáában, az internet előtti időkben, jelentős jutalomnak számított a szobor szidolozás, s hogy, hogy nem, a szobor bizonyos testrészei mindíg jobban fénylettek., mint az égitestek és a föld...:O))) Férfiú jobbra el. Majd egyikünk/aki nem a Körmi, nem Ági, nem is Ildi/Ő épp szuszókált és csak a nagy röhögésre riadt/és nem is és voltam/ megpróbálta felvenni a vénuszi testtartást, mire az őt békésen szemlélő Ági megszólalt: Vigyázz Anna néni, mert kiszidoloznak!!!!

3 megjegyzés:

dit írta...

Lehetne egy játék is ! Vaj mit töltöttem le erős felindulásból, a neszeszer képe helyett? Na és ez, hogy került a gépemre??? :O((( e

Névtelen írta...

Ez a mese olyan szép volt, hogy legszívesebben mégegyszer átélném. Az élmény szubjektivitásáról pedig szívesen írnék tanulmányt. Felejthetetlen, kacagtató, csodálatos emlék. Jóvoltodból, Drága Editke, Kunsági Vénusz örökké velünk marad a lelkünkben és a táskánkban egyaránt! Köszönet mindezekért!!!
K.V.A.

Körmi írta...

:DDD
Ezt a mesét mostpedig elmentem!!!:P
Tényleg?! vajh mit töltöttél le??