2009. október 26., hétfő

Két nap Szlovákia











Okt. 23-24-én 27-en mentünk látogatóba Szlovákiába. Breznóban láttunk egy iskola-óvodát, Cerni Balogban pedig egy iskola nélkül működő óvodát. Teljesen másként működnek ezek az ovik,mint az itthoniak, kezdve attól, hogy az óvó képzés eddig csak középfokú képzés volt, most indult be a főiskolai pedagógus képzés. Nagyon kedvesek, figyelmesek voltak a vendéglátóink,a saját bőrünkön tapasztalhattuk meg, hogy a mindennapi érintkezés szintjén nincs probléma a nemzetiségek között. Szerencsére a "nagy" politika nem mérgezi a mindennapokat/egyik oldalról sem/ Csak Ágika miatt izgultunk, foltvarrós barátnénkat korházba kellett vinni, mert az álló autójukba beleszaladt egy figyelmetlen szlovák gk.vezető. Szerencsére már Ágika is itthon van, bár még nem dolgozhat... remélem azért a pénteki varrásra már jöhet velünk :o(

4 megjegyzés:

Arien írta...

Örülök, hogy jó tapasztalatokat szereztél "nálunk", kivéve persze az autóbalesetet. Remélem Ágika jól van.

Ili írta...

Köszönöm, hogy be jelöltél.Én is ezt teszem, mert minden olyan blog érdekel, ahol tanulhatok valamit.

dit írta...

Arien! Tényleg nagyon jó volt Nálatok, rövidesen Újra találkozunk a vendéglátóinkkal, mert rövidesen Ők jönnek megnézni a mi óvodáinkat. Biztos vagyok benne, hogy Ági is rendben lesz.. ha már túl leszünk rajta írok Róla is.

dit írta...

Ili! Örülök, hogy viszont látogattál, tetszik a játék tartó táska amit utóbb varrtál.. ezt én is tervezem Lilinek tavaszra. Nézz be máskor is :o)