2010. augusztus 15., vasárnap

Táborok..

Karcag az idén is fantasztikus volt, főként társaság miatt. Amikor megnéztem a programot, még azt hittem, hogy "NAVÉGREAZIDÉNMINDENNELKÉSZLESZEK"-de NEM!!!!!Pedig sokat varrtam. Az eszköztartó már majdnem kész... a táska közel sem...a korakot sikerült megkedvelnem... a szasikót pedig szívesen hímeztem, amibe beleszerettem az a szalaghímzés,amit az utólsó napon Györgyi mutatott nekünk. A korak még messze nem terítő, a szasikó hímzés pedig valószínű egy füzet borítót díszít majd.
Megérkezés:



Miután az egyéni teljesítményemmel nem dicsekedhetem, ezért az Óvodai Különítmény összevont alkotásairól mutatok képeket, mert szerencsére Anna néni, Ági néni, az új versenyző:Judit néni, kész műveket vitt haza, és persze Körmi is előrehaladottabb állapotú munkákat produkált mint én. NA DE AMI KÉSIK AZ ELJÖN!!! Előbbvagyestemben később! Persze soha nem veszítem el a csüggedésemet! :o)


Itt a szerényen, sarokban meghúzódó körbatikolt táska kezdemény az én tulajdonom

Korakok:



Szasikó hímzéssel díszített neszeszerek:

Amikor hazaértem várt rám egy 4 napos mozdulatlansággal járó idegbecsípődés. Nem ecsetelem, akinek még nem volt annak ne is legyen, akinek meg volt az úgy is tudja! :o(( Tehát felettes hatóságok sem akarták, hogy varrjak!

A 7 napos Tisza tói pihenés alatt lábadoztam és gyönyötködtem a madármegfigyelő tanösvényen látott csodákban, Mezőkövesden láttam az országos Kisjankó Bori Hímző verseny kiállított munkáit, elmentünk a párommal a skanzenbe is. Fantasztikusan szép dolgokat láttunk a népi kismesterségek művelőitől. Elhivatott, megszálott emberekkel találkoztunk, akik őrzik és tovább adják a tudományukat. Poroszlól laktunk, az itt lakók szerint nagy vesztesége a térségnek, hogy az árvíz miatt 1 hónappal megrövidült az idény! Poroszló egy gyöngyszem, és ha arra jártok, térjetek be a Kormorán étterembe ÉRDEMES!!!

Hazaérkezés után gyors főzés,/hogy éhen ne haljon a férfi ember a távollétünkbe/mosás és indulás Ménfőcsanakra. NAaziscsudajóvolt!!-és szinte mindent megvarrtam ami a feladat volt ... csak éppen mindent lent hagytam ... azt hiszem itt az ideje a Cavinton szedésnek!!!!! :o((( Méhike vigyáz a pakkomra... és majd mutatom miket varrtam-egyszer....
KÖszönöm a karcagi és ménfőcsanaki tantónéniknek az oktatást a "fontos-foltostársaimnak" pedig a sok szép együtt töltött, feledhetetlen éjszakát és nappalot!!! :o)

9 megjegyzés:

Görgei-Reiner Rita írta...

Örülök, hogy jobban vagy, és irigy vagyok Ménfőcsanak miatt! De nem lehet ott minden jeles eseményen az ember lánya!
Várom a beszámolód!

Kékbálna írta...

Édes, jövőre pajzzsal megyek. Jó volt együtt táborozni

dit írta...
Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.
dit írta...

De jó, hogy itt vagytok! Flórikát majdnem agyoncsaptam csupa segítő szándékból- óvatlanul köhögött mellettem ezért a pajzs!
"Az óvónők hátbavágásától ments meg Uram minket!"-igaz -e?? :o)
Rita! Biztosan nagyon várt Áron! Mi van veletek Karcag óta?-tisztára mint egy időszámítás! Ölellek benneteket! Flór! Jössz a blogos találkozóra Lőricre, neked közelebb van mint Ritának!???

2010. augusztus 15. 23:35

Körmi írta...

Én meg csak :D, meg :D ahányszor eszembe jut a két tábor! :P

Görgei-Reiner Rita írta...

Köszi a kérdést, egyben vagyunk! Áron nagyon várt, hazaérkezésemkor nem is adta alább egy újabb asztmás hörghurutnál, végül is anyával még betegen is jobb, mint az oviban..........szerinte.
Karcag nekem is időszámítás, új időszámítás, másik dimenzió. Azokból az élményekből táplálkozik a lelkem!
Amúgy vihar vihar hátán az életünkben, "ha Te tudnád amit én..." szól a nóta, pont, pont, pont.
Lőrincre szívesen mennék én is, szeretnélek látni benneteket, szerintem legközelebb a novemberi Határtalanulra jutok el Pestre.

dit írta...

Az is nagyon jó !!Biztosan ott lesz az ovis csapat így aztán tuti, hogy találkozunk!!
Körmi aranyom!
:o))))))))))))))))))))

Mehike írta...

Persze, hogy vigyázok rá

maca írta...

Szia Druszám!
Köszi a bejegyzést, bizony nagyon rám fért, most az utolsó fél év, és a diploma előtt!
Én meg csak itt tátom a szám, hogy két táborba is sikerült eljutnotok, és nagyon irigykedem is, mert olyan sok szép élménnyel térhettetek haza, nem is beszélve az ismeretségekről.
Olvastam a blogos taliról, szerinted mikor van a fősulis beiratkozás 28-án délbe, meg üt a guta, de még dolgozom rajta, hogy legalább erre eltudjak menni.
Puszi és további szép nyarat!